bron: http://www.modemevrouwtjes.nl/nl/home
ModeMevrouwtjes


WAT, WANNEER, WAAR, WAAROM?

wat?

Een gezellige middag waarop je kleding ruilt met tientallen andere ‘modemevrouwtjes’, verderop meer uitleg!

wanneer?

winter 2016 komt eraan… like ons op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief om als eerste uitgenodigd te worden voor het volgende feestje!

waar?

Bij Uit Je Eigen Stad, een lichte ruimte naast het restaurant.
Een hele leuke inspirerende locatie in de Rotterdamse Fruithaven!

waarom?

Het is leuk om een kledingruil mee te maken en bovendien milieu en portemonnee vriendelijk.

Deelnemen kost 15 euro. Voor dat bedrag krijg je bij binnenkomst een kop koffie of thee met wat lekkers, ‘s middags een hartig hapje. Je krijgt ook twee consumptiemuntjes waarvoor je zelf wat te drinken kunt kiezen.
Wij zorgen voor een fijn loting-systeem met fiches en zakjes (lees verderop meer), voldoende kledingrekken, hangers, spiegels en we maken een soort pasruimte.

hoe?

Inschrijven voor de kledingruil is verplicht! Klik op de rode knop hieronder en meld je meteen aan! (rode knop is pas zichtbaar wanneer er een datum bekend is)


Hoe werkt het?

1 Schrijf je in!

Meld je aan Als je heel gericht opgeeft waar je op hoopt, kunnen we misschien later nog een oproepje doen onder de deelnemers. Maar het is geen verplicht veld.

2 Zoek minimaal 1 mooi kledingstuk uit dat je niet (meer) draagt.

Bijvoorbeeld dat leuke shirtje dat jouw kleur helemaal niet is, die hakken die veel te hoog zijn om mee te lopen of die prachtige jurk die eigenlijk te chique voor je is. Maar neem alleen iets mee dat je zelf ook de moeite waard vindt. Geen versleten of afgedragen dingen.

Je mag minimaal 1, maximaal 10 kledingstukken en daarnaast tassen, riemen, sjaals, sieraden, schoenen en andere accessoires meenemen.

3 Hang een prijskaartje aan elk stuk dat je meeneemt.

Aan ieder (kleding)stuk staat dat je inbrengt, hang je een kaartje met hierop:

 • verkoopprijs
 • maat
 • en je deelname nummer!

De reden dat we met prijzen werken ipv. gewoon ruilen, is dat bijv. een jas meer waard is dan een t-shirt. Als het gewoon omruilen is neem je misschien je ‘goeie spul’ niet mee. Door te prijzen voorkom je dus dat je het zomaar kwijt bent.

Het is helemaal aan jou wat je ervoor rekent, het ligt er maar aan hoe graag je het kwijt wil. Een leuke jurk voor 3 euro, daar gaan natuurlijk meer mensen op inzetten dan voor 12 euro. Leuk dus als je ‘vriendenprijsjes’ maakt. Maar we hebben ook alle begrip voor een hoger bedrag, als het duidelijk om een stuk van hogere waarde gaat.

4 Het feest kan beginnen!

Bij binnenkomst hangt er een ‘boodschappentas’ voor je klaar met jouw deelname-nummer er op, 10 hangers erin voor jouw kledingstukken en een zakje met ‘fiches’ waar jouw nummer opstaat. Je hangt je kleding aan de hangers in de rekken en dan mag je gelijk gaan kijken en passen. Of eerst een kop koffie of thee met wat lekkers nemen natuurlijk.

Wil je een kledingstuk graag hebben, dan pak je een zakje (staan klaar op de bar), doe je er een van je fiches in en hangt dat zakje aan het betreffende kledingstuk. Zie je maar 1 kledingstuk dat je leuk lijkt, dan mag je al je fiches hier ‘op inzetten’.

De accessoires houden we buiten de loting. die kun je in je boodschappentas doen en aan het eind van de middag afrekenen samen met je eventuele gescoorde kledingstukken uit de loting.

5 Kijken en passen…

Twee uur lang kun je al het moois bekijken en passen wat je leuk lijkt! Na het passen hang je de kleding weer terug in het rek, zodat iedereen de kans krijgt het stuk te bekijken en te passen.

Ook als je uitgekeken bent hoef je je niet te vervelen. Er is een stadsmarkt gaande bij Uit Je Eigen stad waar je natuurlijk best ook even naar toe kan tussendoor, je kan wat nuttigen in het restaurant, of je kan ons een handje helpen, er zijn verschillende kleine taken beschikbaar:)

6 Door loting wordt de gelukkige winnaar gekozen!

Rond een uur of 4 kunnen de laatste fiches worden ingezet. De niet uitgekozen kledingstukken mag je weer mee naar huis nemen. Mocht je liever je kleding (en de rest) achterlaten, mag dat ook. Wij geven het dan aan iemand die inzamelt voor een mooi doel.

Wij maken ondertussen de balans op: administreren wie wat heeft verkocht. De kledingstukken die meerdere mensen willen hebben, gaan we verloten. Even grabbelen in het zakje… trekken we het fiche met jouw nummer erop, dan ben jij de winnaar :-)

De ervaring leert dat het erg leuk is als jouw ingebrachte kledingstuk uitgezocht is door iemand of meerdere mensen, iemand wordt blij van jouw ‘miskoop’ en daar word je zelf ook weer blij van. Denk daar aan wanneer je je kast opruimt, dat maakt loslaten makkelijker!

7 Als alle kledingstukken zijn verloot is het feestje afgelopen.

Bij de “kassa” kun je je stapeltje kleding en verzamelde accessoires afrekenen. We trekken hierbij meteen het bedrag af dat je hebt verdiend met je verkopen. Dat afrekenen duurt wel even, we hopen dat je nog een beetje geduld hebt!

ModeMevrouwtjes

Locaties:

Uit Je Eigen Stad
Marconistraat 39
3029 AG ROTTERDAM
www.uitjeeigenstad.nl /

Er is volop ruimte voor parkeren (gratis), de plek is makkelijk bereikbaar. Met de auto volg je de borden Fruitport en vanaf de tram/metrohalte Marconiplein is het 5 minuten lopen.

Kijk voor uitgebreide route beschrijving op hun websites.

Wil je nog iets vragen, is er iets onduidelijk? Je mag ons altijd mailen

over ons

MODEMEVROUWTJES is een initiatief van Paula en Lisette.

Wij leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Den Haag, op de afdeling Mode waar wij ‘vrije vormgeving’ studeerden. Na de studie zijn we andere wegen ingeslagen, maar zijn nog steeds gek op mooie stoffen, bijzondere dessins, NIEUWE KLEDING :-)

Hoewel nieuw… Eind 2011 ontdekten we het kledingruilen, een super leuke manier om je garderobe op een voordelige en milieuvriendelijke manier te vernieuwen! Wij hadden direct leuke ideeën over kledingruilfeestjes, en organiseerden er zelf ook een onder de naam: MODEMEVROUWTJES. Dat beviel zo goed dat we sindsdien 3-4 keer per jaar een feestje organiseren.

Nieuwsbrief ontvangen?

Let op de velden met * zijn verplicht • 120_1.herfst2014_2
 • 129_1._dsc9761
 • 130_1._dsc9700
 • 128_1.herfst2014_10
 • 127_1.herfst2014_9
 • 126_1.herfst2014_8
 • 125_1.herfst2014_7
 • 123_1.herfst2014_6
 • 122_1.herfst014_4
 • 121_1.herfst2014_3
 • 119_1.herfst2014_1
 • 109_1.b_dsc7071
 • 110_1.b_dsc7196
 • 111_1.b_dsc7248
 • 114_1.slidefoto-2
 • 100_1._dsc5550
 • 101_1._dsc5669
 • 102_1._dsc5719

© ModeMevrouwtjes – 2020